Review: Placenta Pillen en Zalf laten maken

Placenta Pillen! EN zalf. En nog meer!
Het kan. Hieronder lees je onze ervaring ermee.
Beschreven door mijn vrouw 😉

Tijdens onze zwangerschap zijn er verschillende interessante, nieuwe dingen op ons pad gekomen. Zo ook het laten capsuleren van je placenta. Hierbij wordt je placenta gedroogd, fijn gemalen en in capsules gedaan, zodat je ze als vrouw kan innemen na de bevalling om sneller herstel te bevorderen. Dit vonden wij, met Yassirs orthomoleculaire achtergrond, natuurlijk het onderzoeken waard. En het is toch een aantrekkelijk idee dat de placenta eten.

We zijn namelijk van mening dat het zonde is om niks te doen met de placenta. Je kleine wondertje heeft er toch 9 maanden alles wat ze nodig heeft uitgehaald en we vonden het dan ook van weinig respect getuige om de placenta na de geboorte zonder pardon bij het grof vuil te gooien. Zo kwamen we terecht bij Janneke Foole uit Eindhoven van Happy Mama Pills.

Het blijkt dat vrouwen over de hele wereld positief zijn over de effecten van de consumptie van placenta. Ook celebrity’s zoals Kim & Kourtney Kardashian (The Kardashians), January Jones (Mad Men), Alicia Silverstone (Clueless), Mayim Bialik (The Big Bang Theory ) en bn’er Aukje van Ginneken (GTST) zijn aan het capsuleren geslagen. Zo ervaren zij:

 • Dat het emotionele balans kan geven door het balanceren van de hormonen;
 • het kraamtranen kan verminderen;
 • vooral ijzer kan aanvullen;
 • de melkproductie kan verhogen;
 • het meer energie kan geven en vermoeidheid kan bestrijden;
 • en bloedverlies na de bevalling kan verminderen.

Ook interessant is de zalf die van de placenta gemaakt kan worden. De zalf is uitsluitend gemaakt van biologische ingrediënten van o.a. bijenwas, calendula, etherische lavendel olie en natuurlijk de placenta. De zalf is 6 maanden houdbaar in de koelkast en kan gebruikt worden bij:

 • Wondgenezing bij een keizersnede;
 • wondgenezing bij een perineum litteken;
 • luieruitslag;
 • eczeem;
 • droge plekjes;
 • en tepelkloven.

Dit klonk ons allemaal goed in de oren, dus zijn we het experiment aangegaan. Na de geboorte van de placenta hebben we deze direct ingevroren, omdat we niet in de gelegenheid waren binnen 48 uur de placenta te brengen. De week erop hebben we alsnog de placenta naar Janneke gebracht. Binnen een paar dagen kregen een leuk pakketje thuisgestuurd. Net een cadeautje als je het uitpakt! Naast de capsules met de placenta, hebben we dus ook de zalf laten maken en Janneke heeft van de navelstreng een mooi amulet gemaakt en ook van het vlies heeft ze een kunstwerkje gemaakt. Echt heel bijzonder vonden we dat. Op deze manier zal een deel van de placenta altijd bewaard blijven.

Twee weken na de geboorte ben ik begonnen met het innemen van de placentapillen. In het begin wel een beetje vreemd, want het heeft wel een aparte geur. We hadden het gevoel dat de pillen me in het begin meer energie gaven en dat kon ik goed gebruiken. Helaas liep de borstvoeding niet direct soepel en om meer overzicht te krijgen, in wat wel en niet invloed had op de borstvoeding , hebben we het aantal supplementen toen gereduceerd, inclusief de placentapillen. Maar tot op de dag van vandaag gebruiken we de zalf nog. Het doet wonderen voor de paar kleine eczeem plekjes en droge plekjes die onze kleine meid heeft. Het is een goede vette zalf, die ook nog eens heerlijk ruikt.

We hebben geen moment spijt gehad van onze beslissing om de placenta door Janneke te laten capsuleren. Wil jij dit ook met jouw placenta laten doen en/of heb je nog vragen: Neem dan gerust eens contact op met Janneke via 06-17111984, e-mail of Facebook.

placenta pillen eten